Neki novi klinci

SUBOTOM U 16:00

U novom talent šou programu takmiče se mladi pjevači do 15 godina - klinci i klinceze.

Ono što ovaj šou čini drugačijim od drugih jeste to što će se klinci nadmetati u parovima, i što je ovo takmičenje POPA protiv FOLKA. Jedan takmičar u paru pjevaće POP pjesme, a drugi FOLK pjesme, i svako od njih predstaviće se sa dvije numere po sopstvenom izboru.

Neki novi klinci pjevaće uživo, na matricu.

U svakom izdanju emisije vidjećemo četiri para.

VODITELJI
Emisiju vode dva voditelja koji su opredijeljeni za pop ili folk muziku. Jedan voditelj podržava zabavnu, a drugi narodnu muziku. A voditelji su: Ana Sević i Milan Mitrović

ŽIRI
Mlade nade bodriće i ocjenjivaće četvoročlani žiri sa tri stalna člana i jednim gostujućim. U stalnoj žirijskoj postavi su: Rada Manojlović, Milica Todorović i Bane Mojićević. Njima će se u svakoj emisiji pridružiti još jedan četvrti član. Ipak. posle izvjesnog broja emisija Saša Popović odlučio je da Topalko koji je bio u jednoj epizodi gostujući član, postane stalni dio ekipe.

GLASANJE
Svaki član žirija ima ispred sebe dva tastera – POP I FOLK. Tokom nastupa takmičara, članovi žirija mogu, ali i ne moraju da pritisnu bilo koji taster. Mogu pritisnuti samo jedan od dva tastera, a mogu pritisnuti I oba, u slučaju da im se dopada kako pjesmu izvode oba kandidata. Takođe, tokom nastupa, svaki član žirija može da promijeni svoje mišljenje. Nakon nastupa, članovi žirija komentarišu nastup oba kandidata.

PRAVILA PROLASKA
Direktno u dalje u takmičenje (u drugi krug) ide onaj kandidat koji osvoji sva 4 glasa žirija pod uslovom da njegov par nije dobio takođe 4 glasa. Ovo se dešava kada je bodovno stanje sledeće: - 4:3, 4:2,4:1 ili 4:0.

Ako oba kandidata dobiju po 4 glasa ili ako oba kandidata dobiju manje od 4 glasa, o njihovom plasmanu odlučivaće žiri na kraju emisije. To se dešava u slučaju sledećih rezultata - 4:4, 3:2, 2:2…

Na kraju emisije svih 8 kandidata izlazi na scenu. Voditelji na početku ovog dijela emisije konstatuju ko je prošao direktno u drugi krug na osnovu glasova žirija.

Na sceni ostaju kandidati koji nisu direktno prošli u drugi krug. Nakon toga voditelji saopštavaju koji su kandidati na osnovu odluke žirija prošli u drugi krug takmičenja.

Na taj način dolazimo do tri kandidata koji ostaju poslednji na sceni. Od ta tri kandidata samo još jedan ide u naredni takmičarski ciklus, dok preostala dva kandidata napuštaju takmičenje.

Svaku emisiju prvog kruga takmičenja napuštaju po dva kandidata.

Kroz više krugova eliminacije po ovom principu doći ćemo do finalnih emisija.

U finalnim emisijama kandidati pjevaju u duetu sa poznatim pjevačima.

NAGRADA
Pobjednik takmičenja “Neki novi klinci”, kao glavnu nagradu, dobija dvije pesme od Grand produkcije. Jednu će sam pjevati, a drugu će pjevati u duetu sa jednom od Zvezda Granda.

SOBA EMOCIJA
Dok se kandidati budu takmičili, odnosno dok budu pjevali na sceni, njihove porodice nalaziće se u sobi emocija gdje će sa voditeljem pratiti nastup svojih najmilijih I navijati za njih, pružati im podršku I pomoći nam da još nešto saznamo o samim kandidatima.

Produkcija: Grand Produkcija

Subotom u 16.00