Brusko

RADNIM DANIMA U 15:25

Grčka telenovela govori o romantičnoj zabranjenoj ljubavi i oživljava vanvremensku priču o Romeu i Juliji.

Grčka telenovela govori o romantičnoj zabranjenoj ljubavi i oživljava vanvremensku priču o Romeu i Juliji.

Seriju možete gledati i u okviru web tv-a OVDJE

Ahil je mladić sa Kipra koji se zaljubljuje u Melinu, djevojku sa Krita. Njih dvoje pronašli su sreću, ali tu ljubav ne odobravaju njihove porodice koje će učiniti sve da ih razdvoje za sva vremena. Ahil i Melina moraće da se izbore i sa kulturnim razlikama svojih sredina.

Zaplet počinje u Atini u jednom baru gdje 25-godišnja Melina (Elena Vaitsu) proslavlja djevojačko veče pred udaju za Sifisa (Apostolisa Totsikasa) svog dugogodišnjeg mladića sa Krita. U istom baru naći će se i 30-godišnji Ahil, koji se opušta u društvu brata i drugova sa fakulteta. Ahil će ponuditi budućoj mladoj takozvano “Brusko” vino i od tog trenutak njih dvoje će “izgubiti glavu” jedno za drugim. Sljedećeg jutra, kada alholol ispari i kada se glave ohlade, Melina će se brže-bolje spakovati, i posramljena pobjeći na Krit kako bi nastavila pripreme za vjenčanje. 

Iako je Ahil neće potražiti, jer se neće sjećati njenog imena, sudbina će ih ponovo spojiti. Upravo vino “Brusko” biće razlog da se njihove dve porodice sastanu nakon nekoliko godina. Kada se ponovo budu vidjeli, strast između Ahila i Meline će se rasplamsati, tolliko da više neće mariti za fatalne poslijedice do kojih njihova veza može dovesti.

Serija je snimana na Kritu i Kipru, pa će gledaoci putovati i uživati u pejzažima ovih božanstvenih ostrva. Većina scena snimana je na predivnim poljima vinove loze na Kipru, slikovitim ulicama prelijepog grada Hanja, u bogataškim kućama  Nikozije i uzbudljivim plažama Krita.

Uloge: Apostilos Totsikas, Eleni Vaitsu, Andreas Geogrius, Evelina Papoulas, Entoni Karisti

Radnim danima u 15.25h