Paramparčad

RADNIM DANIMA U 19:30

Turska hit serija koja je osvojila publiku i oborila sve rekorde gledanosti ne samo u turskoj već i u zemljama u kojima se emituje. Dvije nesrećne sudbine se ukrštaju i povezuju dva potpuno različita svijeta. S jedne strane je samohrana majka koja pokušava da obezbijedi dobar život za svoju četrnaestogišnju ćerku. S druge strane je oženjen muškarac koji ima dvoje djece, dobar je otac, uspješan biznismen ali nesrećan.

Odlična glumačka ekipa predvođena je popularnim Erkanom Petekajomom kojeg gledaoci pamte kao čuvenog kapetana Alija iz serije „Kako vreme prolazi“ i višestruko nagrađivanom glumicom Nurgul Jesilčaj koju smo pratili u seriji "Ljubav i kazna". Serija prati sudbinu Gulseren (Nurgul Jesilčaj), skromne mlade žene koja je predana majka svojoj ćerki. Nakon velike tragedije koja ju je zadesila ulazi u zabranjenu vezu sa bisnismenom Džihanom (Erkan Petekaja). Njihove dvije ćerke, Hazal i Džansu, zabunom su zamijenjene još u porodilištu. I jednom kad bolna istina izađe na vidjelo, počinje prava zavrzlama.

Zapravo zavrzlama je počela veoma davno...Igrom slučaja, siromašna žena Gulseren se porodila u privatnoj bolnici. U isto vrijeme u bolnicu je na porođaj došla i Dilara Gurpinar, žena iz imućne porodice. Zbog sličnosti prezimena smetena medicinska sestra pravi grešku koja sudbinski vezuje njihove dvije djevojčice, ali i dvije porodice. Godine prolaze i još niko ne otkriva da je došlo do greške i da su djevojčice zamijenjene. Džansu i Hazal pune 15 godina i ne slute da će im se životi promijeniti. Kada Džansu doživi saobraćajnu nesreću, i kada ljekari urade DNK analize njenih roditelja Džihana i Dilare, gorka istina izlazi na vidjelo. U isto vrijeme Gulseren napušta muž i ostavlja je da brine o njihovoj ćerki Hazal.

Slučaj je povezao dvije potpuno različite porodice. Problemi koji nastaju, zbližavaju Gulseren i Džihana i između njih počinju da se razvijaju osjećanja koja ne mogu da obuzdaju.

Uloge: Erkan Petekaja, Nurgul Jesilčaj, Ebru Ozkan

Originalni naslov: Paramparca
Produkcija: Turska, 2014.

Zanimljivosti:

Osim intrigantne priče i odličnih glumaca, seriju karakteriše visoka produkcija u koju je uključena vrhunska ekipa. U produkciji serije radilo je čak 130 osoba. Pojavljuje se 30 glumaca u stalnim ulogama, do 20 sporednih glumaca, 300 statista i čak 27 različitih lokacija u svakoj epizodi. Uz tri glavne lokacije koje uključuju Gulsereninu kuću i Džihanovu luksuznu otomansku vilu na azijskoj strani Bosfora, koristilo se još 14 dodatno izrađenih setova, a snimalo se i u brojnim parkovima, restoranima, radnjama, bolnicama, pa čak i u pravom zatvoru.

Pogledajte foto galeriju sa glavnim junacima OVDE